Staňte se našimi fanoušky na:

Slunečnicový chleba s kefírovým mlékem

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(15 hlasů)
Ohodnotit recept
95× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme kmín, sůl, slunečnicová semínka a dobře promícháme. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme droždí a mícháme, až se droždí rozpustí. Společně s olejem vlijeme do mouky a vypracujeme těsto. Těsto posypeme lehce moukou, mísu přikryjeme a necháme nakynout - asi 1 hodinu. Vykynuté těsto promísíme, uděláme šišku, dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme čistou útěrkou a necháme ještě asi 30 minut nakynout. Pak uděláme špejlí shora do chleba 3 dírky až dole, chleba potřeme po povrchu vodou, do které jsme dali trochu octu. Dáme do předehřáté trouby na 220°C na spodní mřížku a pečeme 10 minut. Teplotu snížíme na 200°C a pečeme 30 - 40 minut. Zkusíme špejlí jestli je chleba propečený. Pokud se na špejli těsto lepí, tak ještě chvíli necháme dopéct. Upečený chleba dáme na mřížku nebo sítko vychladnout. Během pečení potřeme chleba 2x octovou vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

olma |20. dubna 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Anna1960 |27. března 2013
peču chleba s podmáslím tvůj jen se zakousnout Odpovědět
jana.h |26. března 2013
ten je dobrý Odpovědět
Romik |16. března 2013
Skusím udělat v pekárně Odpovědět
miri3 |10. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Aidel |9. března 2013
Krása :) Odpovědět
evahu |28. února 2013
Bagorz..já jsem jej pekla, tak jak jsem napsala do receptu, možná to bude i troubou..každá trouba peče jinak..já taky kolikrát když něco peču podle jiného receptu, musím nastavit troubu podle sebe. Odpovědět
Bagorz |27. února 2013
peču 10min na 220+30min na 200°c dle recptu.Teď jsem raději snížil na 180°c. Odpovědět
Bagorz |27. února 2013
teď ho peču,ale myslím,že bych asi dal počáteční teplotu na 210 a pak snížil na 190°c.Zbývá mi 10min. a chleba už má zlatou,upečenou barvu a to jsem na něj dal později alobal,aby nezčernal. Odpovědět
Bagorz |27. února 2013
Taky vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!