Staňte se našimi fanoušky na:

Slunečnicový chleba s kefírovým mlékem

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(15 hlasů)
Ohodnotit recept
95× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme kmín, sůl, slunečnicová semínka a dobře promícháme. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme droždí a mícháme, až se droždí rozpustí. Společně s olejem vlijeme do mouky a vypracujeme těsto. Těsto posypeme lehce moukou, mísu přikryjeme a necháme nakynout - asi 1 hodinu. Vykynuté těsto promísíme, uděláme šišku, dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme čistou útěrkou a necháme ještě asi 30 minut nakynout. Pak uděláme špejlí shora do chleba 3 dírky až dole, chleba potřeme po povrchu vodou, do které jsme dali trochu octu. Dáme do předehřáté trouby na 220°C na spodní mřížku a pečeme 10 minut. Teplotu snížíme na 200°C a pečeme 30 - 40 minut. Zkusíme špejlí jestli je chleba propečený. Pokud se na špejli těsto lepí, tak ještě chvíli necháme dopéct. Upečený chleba dáme na mřížku nebo sítko vychladnout. Během pečení potřeme chleba 2x octovou vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

betka |15. ledna 2013
krásný chlebík Odpovědět
iva.hlouskova |15. ledna 2013
chleba peču v pekárně Odpovědět
svetbel|1. května 2013
Peču chleba v pekárně, ale tenhle určitě zkusím. Odpovědět
marcela|8. února 2013
peču chleba dost často , vypadá skvěle zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!