(Porce pro 4 osoby) Pozn.: rýži potřebujeme mít uvařenou předem, nejlépe 1-2 dny. Všechny suroviny je dobré si dopředu očistit, nakrájet a dát stranou. Mrkev tenké špalíčky, cibuli na měsíčky, zelí na proužky. Kuřecí prso nakrájíme na velmi tenké plátky, osolíme a opepříme. Vejce si rozkvedláme v misce. Pak už to jde ráz na ráz :-) Ve woku (nebo na velké pánvi) pořádně rozehřejeme olej. Nejdříve rychle orestujeme maso, vyjmeme a dáme stranou. Poté prudce osmažíme vejce, přidáme cibuli a chvilku restujeme. Přidáme mrkev a zelí, lehce orestujeme a vrátíme zpět maso. Přidáme rýži a pořádně si promícháme, aby nebyla hrudkovatá a rozvnoměrně se osmažila. Ochutíme solí, pepřem, sójovou a ústřicou omáčkou podle chuti. Pár minut rýži smažíme a ještě horkou servírujeme :-) TIP: variací na smaženou rýži je mnoho, výborná je například s mořskými plody nebo pouze se zeleninou a kari kořením. Dobrou chuť!