SKOŘICOVÉ SMAŽENKY 1/2kg syrových brambor, hrubá mouka, sůl, sádlo na smažení, skořice, cukr moučka nebo krupice Oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, aby bylo husté asi jako na kapání. Těsto nabíráme lžící a naléváme na pomaštěnou pánev, smaženky opékáme z obou stran. Ještě horké obalíme v cukru smíchaném se skořicí. VDOLEČKY 600g polohrubé mouky, 50g Stelly extra, 1-2 žloutky, 50g cukr krupice, 20g droždí, citronová šťáva, olej, povidla, tvrdý tvaroh, cukr moučkový, smetana 33% Z mouky, tuku, cukru, žloutků, droždí a citronové šťávy zaděláme řidší těsto a necháme vykynout. Pak rozválíme na plát asi prst silný, vykrajujeme kolečka a necháme vykynout. Kolečka stiskneme a vrchní stranou dáme do rozehřátého oleje, osmažíme po obou stranách. Do vzniklého důlku dáme povidla, posypeme strouhaným tvarohem a přidáme šlehačku. LÍVANCE 4 žloutky, 4 bílky, 100g cukru, 1/4 l mléka, 250g hrubé mouky, 1/2 prdopeč, 1/2kg oloupaných nastrouhaných jablek, špetka soli, šťáva z 1/2 citronu, zavařenina, bílý jogurt Žloutky utřeme s cukrem, přidáme citronovou šťávu, sůl, jablka, mléko a mouku prosátou s prdopeč. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Smažíme na vymaštěném lívanečníku po obou stranách. Lívanečky namažeme zavařeninou a ozdobíme jogurtem nebo šlehačkou.