Tento recept jsem vymyslila, když už jsme nekonečný týden jedli bochník chleba a stále ho dost zbývalo. Už se dal pozřít jen z topinkovače. I vzala jsem tedy půllitrový hrnek, chleba do něho natrhala a přitlačila, aby nepřekukoval a zalila jej teplou vodou. Mezitím jsem nastrouhala odkrájené okraje Nivy, protože stejně každý radši prostředek. Takhle se zužitkovaly a dobře posloužily. Z poloviny předvařeného (na zkus) květáku jsem obrala všechny jednotlivé růžičky ( ty nejmenší), a část stonku nasekala na malé kousky. Chléb nabobtnal, slila jsem přebytečnou vodu, neždímala. V míse jsem pořádně rozmačkala na kaši a přidala ostatní ingredience. Cibulku jsem použila koupenou smaženou, ulehčí to práci. Zlehka jsem promíchala a přisypávala mouku, až vznikla řidčí (ne řídká!) hmota.Rozpálila jsem olej v hlubším menším kastrůlku, olej asi do 3/4 výšky. Musí být hodně horký, aby se noky začaly hned smažit a neslepily se. Tvořila jsem je lžící, namočenou v oleji a nasázela jich tam z poloviny hmoty. Musejí být celé potopené. Obracet se mohou jen ty horní, které by mohly začít vykukovat, neboť vejci zvětší objem. Nechat vykapat v sítu nebo na vrstvě ubrousků. Z tohoto množství jsem usmažila minimálně 4 porce. Jedli jsme je teplé se syrovou zeleninou. Fakt bašta.