TĚSTO: 1 hrnek vody, 60g másla, 1/4 hrnku cukru krupice, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, 1 hrnek hladké, 1/2 hrnku omytých rozinek, špetka soli, 3 rozšlehaná vejce - OMÁČKA: 1/4 hrnku cukru krupice, 1/4 hrnku vody, 250g jahod, 2 lžíce brandy nebo jahodového likéru, olej na smažení, moučkový cukr na posypání, šlehačka na ozdobu Do rendlíku dáme vodu, máslo, cukr, rolzinky a nastrouhanou pomerančovou kůru. Uvedeme do varu, přimícháme mouku se špetkou soli a šleháme vařečkou až je těsto hladké. Necháme zchladnout a po menších dávkách zašleháme vejce. Hotové těsto odstavíme. JAHODOVÁ OMÁČKA - Cukr nasypeme do vody a zahříváme až se rozpustí. Přidáme omyté jahody a v cukrovém sirupu je nezykryté vaříme 5 minut. Dáme zchladnout a rozmixujeme dohladka.Pak dochutíme brandy nebo likérem. NOKY - V hluboké pánvi rozehřejeme olej a opatrně do něj lžící vkládáme noky z předem připraveného těsta. Noky smažíme při střední teplotě až jsou nadýchané a zlatavě hnědé. Papírovým ubrouskem odstraníme přebytečný tuk, pak poprášíme moučkovým cukrem. Podáváme s jahodovou omáčkou a můžeme přizdobit šlehačkou.