Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Zálivka: • 120 g másla, 500 ml vody, 1 kostka masoxu Postup přípravy: Krkovici omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom ji osolíme, okmínujeme a důkladně obalíme ve strouhance. Co nejvíce strouhanky vtlačíme do masa. Vejce rozšleháme v míse, na pánvi rozehřejeme olej. Troubu předehřejeme na 200°C. V hrnci svaříme vodu, masox a máslo.Plátky masa ve strouhance namočíme v rozšlehaných vejcích a ihned dáváme do rozpáleného tuku a z obou stran opečeme. Osmažené řízky naskládáme do zapékací misky, obložíme anglickou slaninou (nemusíme) zalijeme připraveným vývarem a dáme do trouby. Pečeme přibližně půl hodiny. Zapékané obrácené řízky ihned servírujeme. Vhodnou přílohou jsou hranolky.