Těstíčko: 100 g hladké mouky,1 vejce, 1 žloutek, 250 ml mléka, sůl Náplň: 200g očištěných hub, 20g cibule, 10g petrželky, 60g másla, 20g hladké mouky,125 ml vývaru, sůl, pepř Trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka, sádlo nebo olej na smažení Z vejce, žloutku, mouky, mléka a soli dobře umícháte těstíčko. V pánvi na rozehřátém sádle upečte z těstíčka po obou stranách tenké palačinky a nechre je vychladnout. V kastrolu na másle zpěníte nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku, přidáte na kostičky nakrájené houby a dusíte doměkka. Když šťáva zhoustne, houby zaprášíte moukou, kterou osmahnete, houby pak podlijete studeným vývarem, osolíte, opepříte a svaříte dohusta. Palačinky potřete vychladlou houbovou náplní, jejich kraje na dvou stranách trochu založíte, pak palačinky svinete, obalíte jako řízek a v rozehřátém tuku je osmažíte dorůžova. Podává se s opékanými brambory, kečupem a hlávkovým nebo okurkovým salátem.