ŘÍZEČKY 2 vejce, 100g hladké mouky, 100ml mléka, sůl, vařená slepičí stehna a prsa, olej KAŠE 1kg brambor, 30g másla, 1/2l mléka Do misky nasypeme mouku, přidáme rozšlehané žloutky, mléko, sůl a promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, který do těstíčka nakonec lehce vmícháme. Vařené maso ze slepice nakrájíme na menší kousky, napíchneme je na špejli, namočíme do těstíčka a usmažíme v oleji. Usmažené řízečky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk, udržujeme teplé. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme do vroucí osolené vody a asi 15 minut vaříme. Pak scedíme, přidáme máslo a rozšťoucháme. Vlijeme horké mléko a rozmícháme na hladkou kaši, podle chuti dosolíme. Jako přílohu můžeme dát zeleninový salát.