Staňte se našimi fanoušky na:

Smažené vepřové kotlety s okurkovou omáčkou

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si uděláme omáčku. Do mléka pokrájíme kyselé okurky na čtverečky, přidáme masox, necháme lehce povařit, přidáme lžíci plnotučné hořčice, ve smetaně rozšleháme mouku a zahustíme. Osolíme, okyselíme vodou z okurek či octem dle chuti, případně přisladíme. Teprve když je omáčka hotová, vezmeme nakrájené plátky masa, kupuji většinou kotletku, mírně osolíme, lehce naklepeme a obalíme v oleji a pak hned ve strouhance. Dáme opéci zprudka na rozpálený omastek - jako řízek. Je to minutka, proto maso až na poslední chvíli, aby bylo křupavé! Recept jsem našla ve staré kuchařce před 30ti lety. Dost jsem se divila kombinaci, zkusila a děláme jej dodnes, stal se rodinným, mnoho lidí se diví a pak se ptají, jak se to dělá... Ještě je jedna verze, kdy se udělá máslová střední jíška (asi 3 lžíce hl. mouky), zalitá mlékem či vodou a pak pokračuje - viz začátek receptu. Dohustí se moukou na patřičnou konzistenci až na závěr. A knedlíky k tomu...

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |25. června 2013
zkusím Odpovědět
Januse |27. května 2013
zajímavé smažený řízek s o máčkou Odpovědět
jana.remkova.7 |27. března 2013
Noo, teda, vypadá to úžasně!! Odpovědět
lucie.ruliskova |22. března 2013
zajímavé Odpovědět
Dessyna |15. března 2013
Já taky, fakt neznám. Odpovědět
JanaB |10. března 2013
Zajímavý recept, vyzkouším. Odpovědět
pavlinf |10. března 2013
vyzkouším je to lákavé Odpovědět
Jana 9|17. ledna 2014
zvláštní kombinace,zkusím Odpovědět
Martin82|8. dubna 2013
tak tohle mi vážně moc chutná, skvělá kombinace chutí... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!