Nejprve si uděláme omáčku. Do mléka pokrájíme kyselé okurky na čtverečky, přidáme masox, necháme lehce povařit, přidáme lžíci plnotučné hořčice, ve smetaně rozšleháme mouku a zahustíme. Osolíme, okyselíme vodou z okurek či octem dle chuti, případně přisladíme. Teprve když je omáčka hotová, vezmeme nakrájené plátky masa, kupuji většinou kotletku, mírně osolíme, lehce naklepeme a obalíme v oleji a pak hned ve strouhance. Dáme opéci zprudka na rozpálený omastek - jako řízek. Je to minutka, proto maso až na poslední chvíli, aby bylo křupavé! Recept jsem našla ve staré kuchařce před 30ti lety. Dost jsem se divila kombinaci, zkusila a děláme jej dodnes, stal se rodinným, mnoho lidí se diví a pak se ptají, jak se to dělá... Ještě je jedna verze, kdy se udělá máslová střední jíška (asi 3 lžíce hl. mouky), zalitá mlékem či vodou a pak pokračuje - viz začátek receptu. Dohustí se moukou na patřičnou konzistenci až na závěr. A knedlíky k tomu...