Staňte se našimi fanoušky na:

Smažené "žraločí ploutvičky"

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mouka hladká
  • sádlo
  • sůl
  • hlíva ústřičná
  • česnek nebo česneková pasta

Pracovní postup:

Vybrané čerstvé plodnice odkrojte nožem z trsu a odstraňte i zbytky houževnatých tuhých třenů. Kloboučky lasturovitého tvaru otočte lupeny směrem nahoru a lehce je potřete česnekem utřeným s trochou soli, případně česnekovou pastou (rovnoměrně ji po povrchu rozetřete). Houby pak opatrně obalte po obou stranách v hladké mouce a hned je smažte na pánvi ve vrstvě rozpáleného sádla. Jakmile kloboučky zezlátnou, obraťte je. Dozlatova osmažené kousky z tuku vyndejte a osušte papírovou utěrkou. Můžete je jíst jako chipsy nebo jako předkrm, ale zchladlé už nejsou tak dobré.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!