Uznejte, že ne každá smaženice je smaženice! I něžnější ½ lidstva má dny, kdy šlehačku s višněmi nebo sacherku ráda vymění za něco hutnějšího, domáctějšího, chlapského a hlavně neotřelého. Ani já nejsem výjimka. Když mám jednou za dlouhý čas "amazonský den," mám i chutě na pikantnější jídla, i když jsem kolikráte přísahala, že už je do pusy nevezmu. Přímo ideální ale je, když víme, jak na tu svoji přísahu jít, jak ji sama se sebou odiskutovat a co a jak s tím udělat. Na rozpálenou pánev dáme kousek másla a následně na kostičky nakrájenou pěkně prorostlou anglickou slaninu. Když se nám osmaží do zlatova, přidáme plátky z červené cibule a po změknutí zelenou papriku nakrájenou na kolečka a nadroboučko nasekanou feferonku / kozí roh /. Jemně dochutíme solí, vegetou, čerstvě mletým bílým pepřem, čerstvou petrželkou a hlavně pažitkou. Konečně dáme na osmažený základ vajíčka, chvilku vše mícháme / neměla by úplně zatvrdnout / a můžeme servírovat. Smaženice je nejlepší, když ji podáváme s čerstvým chlebíčkem. Přeji všem dobrou chuť.