Staňte se našimi fanoušky na:

Smaženice, kterou si někdy může dát i něžná žena

Autor receptu: Jana.Pulcerová1 (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uznejte, že ne každá smaženice je smaženice! I něžnější ½ lidstva má dny, kdy šlehačku s višněmi nebo sacherku ráda vymění za něco hutnějšího, domáctějšího, chlapského a hlavně neotřelého. Ani já nejsem výjimka. Když mám jednou za dlouhý čas "amazonský den," mám i chutě na pikantnější jídla, i když jsem kolikráte přísahala, že už je do pusy nevezmu. Přímo ideální ale je, když víme, jak na tu svoji přísahu jít, jak ji sama se sebou odiskutovat a co a jak s tím udělat. Na rozpálenou pánev dáme kousek másla a následně na kostičky nakrájenou pěkně prorostlou anglickou slaninu. Když se nám osmaží do zlatova, přidáme plátky z červené cibule a po změknutí zelenou papriku nakrájenou na kolečka a nadroboučko nasekanou feferonku / kozí roh /. Jemně dochutíme solí, vegetou, čerstvě mletým bílým pepřem, čerstvou petrželkou a hlavně pažitkou. Konečně dáme na osmažený základ vajíčka, chvilku vše mícháme / neměla by úplně zatvrdnout / a můžeme servírovat. Smaženice je nejlepší, když ji podáváme s čerstvým chlebíčkem. Přeji všem dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucy3 |31. července 2013
1++++ Odpovědět
Lenny |25. července 2013
moc boží název Odpovědět
tepito |21. července 2013
zkusím-vypadá to správně pikantní Odpovědět
Márč |19. července 2013
Já myslím, že neuškodí, když si i něžná žena dá takovou dobrůtku častěji, než jen občas. Ostré jídlo podporuje činnost srdíčka...ukládám...:-) Odpovědět
Jana 9|26. ledna 2014
hezký,vyzkouším Odpovědět
Dita10|21. července 2013
vypadá to hezky vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!