Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Játra očistíme a okořeníme pepřem. Rozehřejeme pánev a přidáme lžíci másla. Po částech přidáme játra a osmahneme je.Játra vyjmeme. Potom je vložíme do misky a do mírně rozehřáté trouby.Houby nakrájíme na silnější plátky a lišky roztrhneme napůl.Do pánve přidáme zbytek másla. Přidáme 2/3 česneku a šalotek a smažíme do zlatohněda. Vmícháme houby a smažíme asi 2 minuty.Přidáme víno, přivedeme do varu a vaříme 2 – 3 minuty. Přidáme rozmarýn, sůl, pepř a játra.vše ještě 1 minutu za stálého míchání prohřejeme. Podáváme se snítkou rozmarýnu, zasypané směsí citronové kůry, česneku a petrželky. Jako přílohu servírujeme bílý chléb.