Bulvu celeru oškrábeme, omyjeme pod tekoucí vodou a dáme vařit vodu. Podle velikosti celeru - na 1 litr vody 1 lžička soli, špetka kyseliny citrónové. Celer vhodíme do vařící vody a vaříme na mírném plameni pod pokličkou 30 - 45 minut, nebo ho uvaříme skoro do měkka. Vyjmeme jej z vody a necháme trochu vychladnout. Poté uvařený celer nakrájíme asi na 1 cm silné plátky a z obou stran podle chuti (raději více) posypeme kořením na americké brambory. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s vodou a tatarskou omáčkou. Plátky celeru obalíme v hladké mouce, ve vejci a ve strouhance. Takto obalené opět namočíme ve vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme velmi pomalu. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou, nebo bramborovou kaší.