Masáky mají tu výhodu, že nejsou příliš aromatické, jsou schopny nasáknout příchutě z ostatních ingrediencí, proto by neměla některá chuť vyčnívat. Měly by být vyrovnané a příjemné. POSTUP: Oloupané a nalámané klobouky masáků přidat k osmahlé cibuli a česneku a lehoučce promíchávat, přidat ostatní ingredience a podlít trochou vody, aby se nepálilo.Nechat vydusit. Brambory uvaříme ve slané, okmínované vodě společně s libečkem, na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme petrželkou. Obloha nebo zeleninový salát. Vylepšení pro masožravce: Na dobré slanině (Oravskou mám vyzkoušenou, ale stačí i anglická) osmahneme nudličky z kuřecích či krůtích prsou a přidáme ke směsi. Pozor na česnek, přidat ve chvíli, kdy je cibule dobře orestovaná a jakmile česnek provoní kuchyni, přidáme houby.