Navíc: asi 60g půlených loupaných mandlí, 6 lžic meruňkového džemu Jedlou sodu rozpustíme a rozmícháme v růžové vodě, poté ji spolu se všemi přísadami dáme do mísy a vypracujeme pevné pružné těsto. Z těsta pak vytvarujeme bochánek, který zabalíme do fólie a necháme ho při pokojové teplotě den uležet. Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Těsto ještě jednou prohněteme, postupně odebíráme potřebné množství, z něhož vyválíme asi 5 mm silné pláty. Vypichujeme různé tvary, narovnáme je na plech, cukroví ozdobíme mandlemi a pečeme asi čtrnáct minut. Upečené cukroví vyndáme z trouby. Ohřejeme meruňkový džem, propasírujeme ho sítem a potřeme jím cukroví. Necháme zaschnout a pak skladujeme v uzavíratelné dóze.