Staňte se našimi fanoušky na:

Smetanové rizoti

Autor receptu: Bohu (41 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Drobně krájenou cibuli osmahneme do sklovata na tuku. přidáme na drobné kostičky krájené maso a necháme ho zatáhnout, osolíme, opepříme. Maso podlijeme troškou vody a necháme dusit do poloměkka. Přidáme houby, propláchnutou rýži a přilijeme asi 2/3 dávky vody (k uvaření rýže) a podle potřeby dosolíme. Když je rýže téměř hotová, dolijeme smetanu a dovaříme do měkka. Sem tam promícháme, aby se rizoto nepřichytávalo. Podle potřeby dosolíme. Rizoto nemá být suché, ale má krásně "lepit" - držet pohromadě a nerozpadávat se. Kdo chce, může při podávání sypat stouhaným sýrem. Název má být "Smetanové rizoto" Nejde mi to opravit :(

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!