Staňte se našimi fanoušky na:

Smetanový jahodový moučník

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(5 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do vyšší nádoby dáme vejce, cukr krupici a šleháme do husté pěny asi 10 minut. Zašleháme mouku a olej. Do menší dortové formy dáme pečící papír, těsto na něj nalijeme a dáme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do červena - zkouška špejlí zda je těsto uprostřed upečené. Piškotový korpus necháme vychladnout, potřeme marmeládou a tenkou vrstvou krému. Poklademe rozpůlenými jahodami a posypeme lesními jahodami. Potřeme zbylým krémem ( i boky ) a ozdobíme zbylými jahodami. Dáme do lednice, nejlépe přes noc ztuhnout. Na krém si ušleháme smetanu ke šlehání se ztužovačem, přidáme kysanou smetanu, podle chuti moučkový cukr a vše dobře promícháme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!