Staňte se našimi fanoušky na:

Smetanový koláč s hruškami a brusinkami

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku nasypeme do mísy, přidáme 30g cukru, limetkovou kůru a 1 vejce. Droždí s 10g cukru dáme do hrnečku a mícháme tak dlouho, až je droždí tekuté. Pak v kastrůlku rozpustíme máslo, přilijeme 100ml chladného mléka a tuto vlažnou směs přidáme i s droždím k mouce, prohněteme. Těsto lehce poprášíme moukou, zakryjeme je utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Hrušky rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince, brusinky necháme v cedníku okapat. Kysanou smetanu utřeme s vejci, 1 žloutkem, 40g cukru, oběma vanilkovými cukry a 10g maizeny do hladkého krému. Těsto prohněteme na pomoučeném vále, dáme ho do nízké, vymazané a vysypané, formy na koláč /prům. cca 26 cm/, okraj po obvodu vytáhneme nahoru. Na koláč rozložíme hrušky oblou stranou nahoru a přelijeme je smetanou. Pečeme na druhé příčce odspodu, asi 45 minut na 175°C. Koláč pak necháme úplně vychladnout. Nakonec na něj rozdělíme kopečky brusinek, pocukrujeme a nakrájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!