TĚSTO: 6 bílků, 6 žloutků, 3/4 hrnku krupicového cukru, sáček vanilkového cukru, hrnek polohrubé mouky, lžička kypřícího prášku, 2 lžíce strouhaných mandlí, 4 lžíce oleje, tuk a mouka na formu NÁPLŇ: 3 hrnky smetany ke šlehání, 2 lžíce krupicového cukru, sáček vanilkového cukru, 2 sáčky ztužovače šlehačky, šípkový (případně rybízový) džem, 3 lžíce mandlového likéru, stříbrné cukrové perličky Z bílků a poloviny cukru vyšleháme sníh. Žloutky ušleháme se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty spojíme a lehce vmícháme mouku prosátou s kypřícím práškem a jemně nastrouhané mandle. Nakonec do těsta zapracujeme olej. Vymazanou a vysypanou dortovou formu (28 cm) naplníme těstem a pečeme asi 45 minut na 160°C. Hotový korpus necháme vychladnout ve formě, vyklopíme a prokrojíme na 3 díly. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a oběma cukry dotuha. Spodní dál korpusu potřeme polovinou džemu, na něj rozetřeme třetinu šlehačky, na ní položíme druhý díl. Ten pokapeme likérem a potřeme druhou třetinou šlehačky. Vrchní díl potřeme zbylým džemem a namazanou stranou dolů ho položíme na dort. Celý dort potřeme částí zbylé šlehačky. Zbytek dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a ozdobně ji nastříkáme na dort. Dozdobíme ho stříbrnými perličkami. Moučník uložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky ztuhnout a před podáváním ho ozdobíme čerstvými květinami.