Krůtí, vepřové maso a oba sýry nameleme (když koupíme maso už namleté, tak sýry nastrouháme na hrubém struhadle). Přidáme koření na mleté maso, vejce, smetanu, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.
Poté vytvarujeme 1 velkou šišku a vložíme ji do pekáče s trochou horké vody.
Šišku ještě pomašlujeme hořčicí a zabalíme do plátků Anglické slaniny.
Pekáč dáme do předehřáté trouby a necháme 10 minut bez přikrytí péct na plný výkon.
Pak podlijeme cca 70ml horké vody, přiklopíme druhou částí pekáče a na poloviční výkon trouby pečeme 45minut.
Na dalších 15 minut před koncemvrchní díl pekáče odstraníme, výkon trouby zesílíme na ¾ a dopečeme na kůrčičku za občasného přelití výpekem.
Něco navíc:
Podáváme se šťouchamými bramborami a nebo bramborovou kaší.