Staňte se našimi fanoušky na:

Smradlavá sekaná

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: 1 šiška
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 15 min.
+ 1 hodina odležení

Vaření: 1 hod. 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Krůtí, vepřové maso a oba sýry nameleme (když koupíme maso už namleté, tak sýry nastrouháme na hrubém struhadle). Přidáme koření na mleté maso, vejce, smetanu, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.
  2. Poté vytvarujeme 1 velkou šišku a vložíme ji do pekáče s trochou horké vody. Šišku ještě pomašlujeme hořčicí a zabalíme do plátků Anglické slaniny.
  3. Pekáč dáme do předehřáté trouby a necháme 10 minut bez přikrytí péct na plný výkon. Pak podlijeme cca 70ml horké vody, přiklopíme druhou částí pekáče a na poloviční výkon trouby pečeme 45minut. Na dalších 15 minut před koncemvrchní díl pekáče odstraníme, výkon trouby zesílíme na ¾ a dopečeme na kůrčičku za občasného přelití výpekem.

Něco navíc:

Podáváme se šťouchamými bramborami a nebo bramborovou kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!