Žampiónová mňamka podle mojí kamarádky
30
5
9
Misku sušených hub namočíme do vody a necháme namočené alespoň 30 minut. Poté vyjmeme a nakrájíme na kousky. Na másle osmahneme cibuli , přisypeme mouku a umícháme jíšku. Rozředíme trochou vody a pak zalijeme horkou vodou. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, namočené houby a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut. V mléce rozmícháme ještě trochu hladké mouky a zavaříme do omáčky. Nakonec dochutíme octem a cukrem. Na litr vody dávám přibližně jeden hrnek mléka. Omáčka je dobrá k těstovinám nebo houskovému knedlíku. Samozřejmě je ještě lepší, použije-li se místo vody hovězí vývar. Je to jedna z mála omáček, která je výborná i bez smetany, pouze s mlékem.