Rajčata s rybí pěnou
20
0
2
<p>Asi 100 gramový plátek eidamu vložíme na několik sekund do mikrovlnné trouby. Musí změknout tak, aby se dal válečkem na těsto rozválet. Pokud změkne příliš, necháme jej chvíli ztuhnout. Na prkénku mírně posypaném strouhankou jej rozválíme, potřeme připravenou pomazánkou, pevně stočíme a zabalíme do alobalu. Necháme několik hodin ztuhnout v ledničce a potom krájíme na cca 1 cm silná kolečka. Pomazánka: vejce a salám nastrouháme nebo pomeleme, cibuli najemno nakrájíme. Vše smícháme. Tuto roládu můžeme plnit pomazánkami s různými příchutěmi. Základem pomazánky musí být vždy jen tavený sýr a máslo, aby v ledničce dobře ztuhla. Nikdy nepřidáváme majonézu nebo smetanu.</p>