Staňte se našimi fanoušky na:

Šneci na slano

Autor receptu: aimynka (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Já kupuji již rozválené tzv. Babiččino listové těsto. Těsto radílkem rozkrojím na čtvrtiny. Jednu si nechám venku, zbytek dám do ledničky. Těsto si vyválím na tenký plát, potřu hořčicí nebo kečupem, dle chuti. Horní hranu nechte tak 2 cm bez ničeho (při rolování se Vám to bude hodit) pokladu salámem (lepší nějaký výraznější), potřu tím stejným co prvně, pokladu plátky sýra a opět potřu tím stejným. Vrchní kraj bez ničeho potřu rozšlehaným vejcem. Šikovně zaroluji jako roládu. Přemístím na prkénko, dám do mrazáku ztuhnout. Postupně takto udělám i další 3 těsta a postupně přidávám do mrazáku. Vytáhnu první těsto a začnu krájet kolečka. Pokládám na plech s pečícím papírem. Všechny "šneky" na plechu potřu rozšlehaným vejcem a dám jen tak do trouby nebo mohu něčím posypat...kořením nebo nastrouhaným sýrem. Pečeme na 210 st. do zlatova cca 12 - 14 minut. P.S.: Dovnitř můžete dát i pórek nebo cibuli.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |17. června 2013
vyzkouším Odpovědět
maruskaji |4. června 2013
Ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!