SNĚHOVÉ PEČIVO 2 bílky, 20g moučkového cukru, lžička octa, mandle Bílky smícháme s cukrem a octem, třeme dohusta. Na pomaštěný plech děláme z těsta libovolné tvary a sypeme nasekanými loupanými mandlemi, opraženými se špetkou cukru. Pečeme ve středně vyhřáté troubě a když pečivo vyběhne, vypneme troubu a jen dosušíme. BÍLKOVÉ PLACIČKY 3 bílky, 100g moučkového cukru, 100g hladké mouky, 100g másla, rozinky, mandle Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, zamícháme mouku a nakonec přilijeme tekuté vychladlé máslo. Na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech děláme lžičkou malé hromádky, které ozdobíme rozinkami nebo kouskem mandle. Pečeme ve velmi slabě vyhřáté troubě. SNĚHOVÉ KORNOUTKY 2 žloutky, 100g práškového cukru, 80g hrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1dl vody, bílkový sníh nebo šlehačka na naplnění Žloutky třeme s cukrem asi 15 minut, přidáme mouku smíchanou s práškem a nakonec přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Plech potřeme rozpuštěným máslem, vysypeme moukou a lžičkou klademe malé koláčky z těsta. Dáváme je dál od sebe, při pečení se roztečou, pečeme ve vyhřáté troubě a když jsou koláčky na okraji upečené dohněda, vyndáme je z trouby a ještě teplé svineme do kornoutků. Vychladlé plníme bílkovým sněhem nebo šlehačkou. DATLOVÉ PUSINKY Ze 3 bílků vyšleháme s 15dkg cukru tuhý sníh, zamícháme 5 dkg sekaných vlašských ořechů, 10 dkg drobounce nakrájených datlí, 2 lžíce jemně mleté strouhanky a trochu mouky. Lžičkou děláme na pomaštěný plech kopečky a upečeme v mírně vyhřáté troubě.