Recept pro 4 osoby Na omáčku potřebujeme: 200ml mléka, 30g cukru krupice, 40g vanilkového pudinku v prášku, 50ml smetany ke šlehání, 1 vanilk.cukr, 1/2 lžičky vaječného likéru Mléko, cukr, vanilk.cukr a pudink.prášek svaříme. Směs necháme vychladnout a pak ji vyšleháme dohladka. Přidáme ušlehanou smetanu a ochutíme vaječným likérem. Na koule potřebujeme: 5 bílků, 200g cukru krupice, 500ml mléka, tuk na vymazání tácu, ovoce, čokoládové hoblinky a lístky máty na dozdobení Na sněhové koule vyšleháme bílky s třetinou cukru na tuhý sníh. Zbylý cukr svaříme přibližně s 2 cl vody, vlijeme do vyšlehaných bílků a stále šleháme, až směs zchladne. Z připravené směsi tvoříme pomocí lžíce nebo cukrářským sáčkem koule. Polademe jimi vymazaný nerezový tácek. V kastrole ohřejeme mléko, sněhové koule do něj opetrně sesuneme a kraťounce povaříme (nesmí se vařit klokotem!) Uvařené noky necháme vychladnout, přelijeme vanilkovou omáčkou a ozdobíme ovocem, čokoládovými hoblinkami a mátou. Poznámka: k tomuto dezertu můžeme podávat vafle, oplatky, piškoty nebo různé druhy sušenek.