Do vody nasypeme polovinu krystaloveho cukru, dobre promichame a varime az na 120 stupnu, az se v rozvaru zacnou tvorit bublinky. Mezitim vyslehame bilky se zbytkem cukru. Kdyz dosahne cukrovy rozvar spravneho stupne, sejmeme jej ze sporaku a za staleho michani jeste vrouci vlevame do predeslehanych bilku. Takto pripraveny snih michame az do vychlazeni. Nakonec do vychladle hmoty vmichame mouckovy cukr. Vychladlym pevnym bilkovym snehem naplnime cukrarsky sacek doplneny rezanou trubickou. Na plech polozime pecici papir a pripravenou snehovou hmotou pomalym krouzenim vytvorime mensi kolecka, ktera obkrouzime malymi pusinkami. Dame susit do trouby asi na 3 hodiny pri teplote okolo 100-120 stupnu. Vysusene pusinky lehce odloupneme od peciciho papiru. Cast jahod rozmixujeme. Smetanu vyslehame, vmichame do ni rozmixovane jahody a smesi naplnime pripravene kosicky. Porvrch pusinek doplnime zbylymi jahodami a ozdobime listecky maty.