Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Marcipán rozmixujeme s citronátem. Směs pak dobře uhněteme dohladka a se 100g moučkového cukru, mandlemi a citronovou šťávou. Těsto zabalíme do fólie a chladíme přibližně 90 minut. Těsto vyválíme mezi dvěma vrstvami průhledné fólie na plát silný asi 8 mm, pak formičkou opatrně vykrojíme stromečky, dáme je na plechy s pečícím papírem ne moc blízko sebe. Znovu vychladíme, tentokrát asi půl hodiny v mrazničce. Pečeme asi 15 minut na 150°C, krátce před vyndáním plechů z trouby ušleháme bílek dotuha, do sněhu za častého míchání zvolna přisypeme zbytek moučkového cukru a malé množství kyseliny citronové. Tímto ochuceným sněhem potřeme stromečky a necháme ztuhnout na mřížce.