125g ztuženého tuku, 125g prosátého moučkového cukru, 50g prosátého kakaa Na náplň: 100g mletých jader vlašských a lískových ořechů, 75g moučkového cukru, 1 lžíce rumu Na ozdobení: 2 lžíce rozpuštěné bílé čokoládové polevy, 40 barevných cukrářských perliček Ve vodní lázni nejprve rozpustíme tuk a vmícháme cukr i kakao. Dobře promícháme, až vznikne hladká hmota. Nevaříme. Sejmeme z plotýnky. Na náplň promícháme mleté ořechy s cukrem a rumem. Z hmoty tvoříme malé kuličky. Do plastikové vložky z bonboniéry nebo malých pergamenových košíčků nalijeme trochu kakaové hmoty. Necháme chvíli zatuhnout. Na hmotu položíme kuličku z ořechové směsi a až k okrajům formiček opět zalijeme kakaovou směsí. Dáme dobře zatuhnout do chladu. Vršky šohajek ozdobíme podle vlastní fantazie bílou čokoládovou polevou, do které vložíme vždy po jedné cukrářské perličce. Šohajky uložíme zpět do chladu.