Na vál nasypeme sójovou mouku, rozdrobené máslo, Korunní cukr na pečení, najemno strouhané ořechy nebo slunečnicová jádra, všechno promícháme a uprostřed uděláme důlek. Rozklepneme do něj celé vejce a veškeré suroviny co nejrychleji rukama zpracujeme na stejnorodé těsto. To necháme v chladnu odležet minimálně 1 - 2 hodiny. Pak z něj vytvoříme asi půl centimetru tenké, dlouhé válečky. Každý rozkrájíme na asi pěticentimetrové kousky, z nichž vytvarujeme rohlíčky. Pokládáme je s dostatečnými mezerami (v teple trouby špatně drží tvar, takže by se mohly dva kousky slít) na plech, který vyložíme papírem na pečení. Plech vyložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180°C dorůžova. Ještě teplé cukroví opatrně sundáme z plechu a obalujeme je ve směsi moučkového a vanilkového cukru, aby pěkně vonělo. Rohlíčky uložíme do papírové krabičky s víčkem. Pečivo je potřeba nechat odležet, aby bylo vláčné, nejlépe na chladném místě s přirozenou vzdušnou vlhkostí (např. na balkoně, ve sklepě, nevytápěné komoře atd.), a to aspoň 14 dnů před vánočními svátky.