Sójový steak přelijeme vařicí osolenou vodou, povaříme, scedíme, lehce vymačkáme a naložíme do marinády. Necháme odležet nejlépe do druhého dne. Plátky masa pak obalíme v rozšlehaných vejcích a opečeme je na rozehřátém oleji. Pokud vejce zbude, opečeme je rovněž jako omeletu. Steaky s vejci rozložíme do vymaštěného pekáčku, pokladme je plátky šunky a sýra a vše zalijeme mlékem nebo smetanou rozšlehanou s hořčicí. Vložíme do trouby a asi 30 minut zapékáme. Příloha: brambory, zeleninový nebo ovocný salát. MARINÁDA: 6 lžic oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 nastrouhaná cibule, 5 stroužků česneku (prolisovaných) mletý pepř Všechny suroviny dobře promícháme, smícháme s nabobtnaným sojový masem a necháme v chladnu odležet. TIP: Steaky na rychlo - Marinované sójové maso na troše rozpáleného oleje zprudka smažíme až se nám vytvoří kůrčička.