Staňte se našimi fanoušky na:

Špagetový dort

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve ze všeho důkladně vymastíme a strouhankou vysypeme formu. Můžeme použít i bábovkovou, v nejvyšší nouzi třeba jen obyčejný pekáček. Obvyklým způsobem připravíme špenát. Na lžíci oleje osmahneme cibuli, přidáme kostku zmraženého špenátu, překrájenou ostrým nožem na menší kousky, osolíme, opepříme a dusíme, dokud není hmota dokonale rozpuštěná a provařená. Vmícháme rozetřený česnek, ale pozor, víc nic, žádné vejce prosím. Uvaříme špagety podle návodu na balíčku. Do hluboké mísy vysypeme scezené špagety, přidáme prochladlý špenát a maso, pokrájené na drobné kostičky. Můžeme spotřebovat zbytky vařeného uzeného masa, pečeného vepřového nebo kuřecího, samozřejmě bez kostí a kůží, nebo použijeme salám. Klidně postačí točeňák. Společně velmi důkladně promícháme a vše narovnáme do připravené formy. Rozpálíme troubu. Do menší misky rozklepeme vajíčka, raději jedno po druhém vyklopíme nejdříve do hrnku a teprve pak přelijeme do společné mísy. Zákon schválnosti funguje totiž neomylně, takže jestli jedno z vajec bude zkažené, můžete se spolehnout, že až to poslední, a takhle vznikne menší škoda. Vejce důkladně vidličkou našleháme a přidáme mléko. Osolíme, opepříme a vlijeme vše na špenátové špagety. Dáme péci. Jakmile vejce ztuhnou, můžeme dort, případně bábovku opatrně vyklopit na mísu a posypat nastrouhaným sýrem. Pokrm chutná stejně výtečně teplý i studený

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

liza |7. ledna 2013
krásný Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!