Máme rádi špagety. Sice je děláme zřídka, ale když už, tak musejí projít mozkem, pěkně závit po závitu. Prima je mít už předem připravený česnekovo- tymiánový olivový olej, což je velmi jednoduché. Zkrátka do menší zavařovačky s víčkem nalijeme asi 2 dl i více olivového oleje, ne panenský, obyčejný. Do něho pokrájíme 4 stroužky česneku a přidáme několik snítek tymiánu. Uzavřeme a za den dva máme k použití voňavý a neodolatelný olej. Dávala jsem i do Tradičních receptů. Měli jsme to štěstí, že jsme v lese narazili na smrže ( mají komůrkový klobouk). Menší kousky jsem nakrájela celé a od velkých jsem odkrojila nožičky a také nakrájela, a ještě jsem nasekala celý velký žampión ( koupený). Na pánev jsem kápla něco česnekového oleje a do rozpáleného jsem vložila houby po chvíli jsem zakápla vodou a nechala přikryté dusit. Mezitím jsem do osolené vařící vody vložila špagety. K houbám jsem přidala pepř, houbové koření (z trhu). Než se vydusila voda, vhodila jsem medvědí česnek a hned vypnula. Přikápla jsem ještě česnekový olej a společně s petrželkou vmíchala do špaget. Není třeba sypat sýrem, ale pokud chcete, trocha parmezánu by snad neuškodila. Pro masožravce je možné na olivovém oleji rychle osmahnout malé kostičky kuřecích prsou a přimíchat do špaget