Staňte se našimi fanoušky na:

Špagety s rajčaty a řepou

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • olej
  • sůl
  • vývar
  • koření (dle rozpisu)
  • libové hovězí maso
  • těstoviny (špagety)
  • červené víno
  • sýr (tvrdý, nastouhaný nahrubo)
  • zelenina (dle rozpisu)

Pracovní postup:

  1. S RAJČATY: 1/2kg libového hovězího, 2 červené cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, svazeček čerstvého tymiánu, sůl, mletý černý pepř, 1-2 chilli papričky, 120ml suchého červeného vína, 200g drcených rajčat z plechovky, 1/2kg rajčat, cukr podle chuti, 400g špaget, 100g tvrdého sýra, bazalka - Maso nakrájíme, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. V rendlíku rozehřejeme olej a zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso, tymián, sůl, pepř a nasekanou chilli papričku. Maso chvíli restujeme ze všech stran a pak přilijeme víno a drcená rajčata, přiklopíme poklicí a podusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu. Rajčata na špičce nařízneme do kříže a spaříme je v horké vodě, vyndáme a zakrytá necháme lehce zchladnout. Pak je oloupeme, pokrájíme, přidáme do rendlíku a krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem, případně cukrem. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě na skus a scedíme, necháme okapat a dáme na talíře. Na ně pak rozdělíme rajčatovou směs a posypeme hoblinkami sýra a bazalkou.
  2. S ŘEPOU: 1/4kg červené řepy, sůl, 1 cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 2 lžíce oleje, 400g mletého hovězího, 3 stroužky česneku, 100ml červeného vína, 150g sterilovaných rajčat, 1 bobkový list, lžička sušených bylinek (tymián, oregano), mletý černý pepř, 1/4l hovězího vývaru, 400g špaget, 80g tvrdého sýra - Řepu osolíme, zabalíme do alobalu a pečeme asi 40 minut na 180°C doměkka. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji, přidáme mleté maso a prolisovaný česnek, zvolna opečeme. Zalijeme vínem, přimícháme sterilovaná rajčata, bobkový list a sušené bylinky. Osolíme a opepříme, přilijeme vývar a pak zvolna dusíme nejméně hodinu. Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krátce před koncem dušení je přidáme k masové směsi, promícháme, dosolíme a dopepříme. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat, rozdělíme na talíře s masovou omáčkou a posypeme hoblinkami tvrdého sýra.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!