ŠPAGETY S VEPŘOVÝM MASEM A RAJČATY 300g špaget, 1 konzerva vepř. masa ve vl. šťávě, 6 rajčat, sůl, strouhaný sýr Z konzervy oddělíme část sádla a podusíme na něm nakrájená rajčata. Do zahoustlých rajčat přidáme obsah konzervy a znovu podusíme. Mezitím uvaříme špagety a do scezených vmícháme masovou směs a rajčata, osolíme a na talíři posypeme sýrem. ŠPAGETY SE ZBYLÝM VAŘENÝM HOVĚZÍM MASEM 300g špaget, 50g slaniny, 40g sádla, 1 větší cibule, 3 větší rajčata, 3 zelené papriky, mletá sladká i pálivá paprika. 2 stroužky česneku, hladká mouka, 200g vařeného hovězího, strouhaný sýr, sůl Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka. Na rozškvařené slanině a sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená oloupaná rajčata a nakrájené papriky bez semen, podlijeme vodou, přidáme mleté papriky a utřený česnek. Podusíme, osolíme, zahustíme moukou, přidáme nakrájené vařené hovězí maso a necháme prohřát. Špagety nandáme na talíře a doprostřed dáme masovou směs, nakonec hustě posypeme strouhaným sýrem.