■rajčata umyjte, odkrojte z rajčat stopku a na druhé straně na nich nakrojte lehce křížek (to aby se pak šlupka dobře sloupávala) ■dejte rajčata vařit do vroucí vody (bez soli) na maximálně 30 sekund ■rajčata vyndejte, opláchněte studenou vodou a sloupněte slupku ■mezitím vezměte česnek, každý stroužek rozmáčkněte a dejte je smažit na pánev do olivového oleje (cca 10 lžic) ■rajčata nakrájejte na kostky a přihodťe je smažit na pánev ■rajčata potom osolte a opepřete ■přilejte do pánve bílé víno (je potřeba vše smažit na silném ohni, aby se víno dostatečně vypařilo) ■čas od času míchejte ■dejte vařit vodu na těstoviny (osolte jí – cca 1 hrst hrubé mořské soli) ■do vroucí vody dejte vařit těstoviny ■trošku vody z těstovin nalejte do omáčky v pánvi (cca 1dc) ■snižte oheň u omáčky ■až jsou těstoviny hotové, tak je zceďte a smíchejte v pánvi s omáčkou ■podávejte posypané parmazánem a sklenkou bílého vína