Staňte se našimi fanoušky na:

Spaghetti alla carbonara

Autor receptu: Malcher (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, vložíme do ní těstoviny a vaříme je asi 8-10 minut tak, aby byly měkké, zároveň však měly uprostřed ještě pevné jádro ("al dente"). Mezitím opékáme na pánvi za stálého míchání 5 minut slaninu a česnek. Nadbytečný tuk odsajeme na vrstvě papírových utěrek. Těstoviny scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme slaninu s česnekem a vejce, podle chuti osolíme a opepříme. Pokrm důkladně protřeseme pomocí dvou vidliček. Přidáme polovinu parmezánu a znovu protřeseme, rozdělíme na nahřáté talíře, posypeme zbývajícím parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!