Staňte se našimi fanoušky na:

Špaldové tolary

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo ušleháme do pěny a postupně k němu přisypáváme cukr, přidáme vanilkovou dřeň, vejce, sůl, citronovou kůru, skořici a kardamom, všechno rozšleháme. Prosátou mouku smícháme a prdopeč a postupně zašleháváme do máslové hmoty. Z těsta uděláme 2 válečky (prům.asi 2cm), přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Oba válečky nakrájíme na kolečka (z každého bude asi 25 plátků), rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem, posypeme sekanými oříšky a pečeme v předehřáté troubě při vyšší teplotě 12-15 minut, necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!