Staňte se našimi fanoušky na:

Špaldový salát

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • extra panenský, 4 lžíce olivový olej
  • 300 g
  • a pepř, podle potřeby sůl
  • 1 lžička vinný ocet
  • 2 kusy hruška
  • 1 lžíce med
  • 60 g gorgonzola
  • 1 svazek ruccola

Pracovní postup:

Opláchneme špaldu a vaříme ji v dostatečném množství osolené vody, asi 45 minut. Slijeme a necháme vychladnout. Olivový olej smícháme s bílým octem, medem, špetkou soli a pepřem, dáme stranou. Opláchneme rukolu, osušíme a nahrubo natrháme. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky, hrušky bez jádřince nakrájíme na tenké měsíčky a všechno přidáme ke špaldě. Nakonec zalijeme připravenou zálivkou s medem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!