Ostrá omáčka od babičky
10
2
2
Česnek posekejte na jemno nebo prolisujte a dejte do hmoždíře. Koriandr posekejte nadrobno a s kmínem přidejte do hmoždíře a důkladně směs podrťte. Přisypte balení bylinkového dresinku Knorr a vlijte lžíci vody. Promíchejte. Až všechny složky vytvoří jednotnou hmotu, začněte za stálého míchání zvolna přidávat olivový olej. Až se celý olej vstřebá, přidejte 1 lžičku octa a ještě chvíli míchejte, aby se tekutina spojila s hmotou. Takto připravenou omáčku je možné nechat dokonce 2-3 hodiny v pokojové teplotě do doby, než ji využijete. Tip: Tato tradiční španělská omáčka se skvěle hodí k pečeným bramborům, smaženým krevetám nebo k čerstvé, křupavé bagetě.