Staňte se našimi fanoušky na:

Španělská tortilla s ovčím sýrem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrášek necháme krátce rozmrazit. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme je na tenké plátky. Ty pak, nejlépe papírovou utěrkou, osušíme od vlhkosti. Důvod je prostý - když plátky brambor předem osušíme, při pečení se rychleji vytvoří propečená kůrčička a tortilla bude krupavější. Pórek očistíme a opereme. Tmavě zelené konce odstaníme, pracujeme jen se světlejší částí. Tu nakrájíme na silná kolečka. Sýr necháme okapat a pokrájíme na drobné kostky. Také rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Na velké pánvi rozpálíme rostlinný olej. Hrášek, brambory a pórek opékáme za občasnho míchání asi 10 minut. Pak přidáme přibližně polovinu sýra a vše promícháme. Zbylým sýrem a rajčaty poklademe povrch budoucí tortilly. Vejce rozkvedláme s minerálkou, trochou soli a pepře, špetkou kajenského pepře a petrželkou. Vaječnou masu nalijeme na brambory se zeleninou a na mírném ohni necháme tuto směs asi 10 minut už bez míchání ztuhnout. Jakmile je spodní strana tuhá, pokrm pomocí talíře opatrně obrátíme, aby se tortilla nepotrhala, a pečeme po druhé straně dalších asi 5 minut. Tortillu nakrájíme na dortové kousky a horkou podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!