Maso důkladně naklepeme, osolíme a opepříme. Naklepané plátky potřeme hořčicí, položíme na ně anglickou slaninu, ¼ uvařeného vajíčka, kousek párku a okurky. Vše smotáme a svážeme nití nebo zpevníme jehlami. Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme do sklovata. Přidáme ptáčky a osmahneme je ze všech stran. Zalijeme je vodu a pečeme v troubě na 220°C asi 1 hodinu, poté troubu vypneme a necháme dojít do druhého dne. Druhý den vyndáme ptáčky z pekáče a odstraníme z nich jehly nebo nitě. Omáčku z ptáčků zaprášíme moukou, chvilku smažíme, přidáme 0,5 l vody, 2 nakrájené okurky, zbytek uvařeného vejce, nálev z okurek, osolíme, opepříme a vaříme asi 10-15 min. Nakonec přidáme do omáčky ptáčky a prohřejeme.