Maso paličkou naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, vložíme slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, dílek okurky, půl párku a čtvrtku vajíčka vařeného natvrdo. Naplněné plátky svineme, ovineme nití a obalíme v mouce. Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku přidáme ptáčky a ze všech stran opečeme. Podlijeme je vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme (nejlépe v tlakovém hrnci) doměkka. Pokud je dusíme v kastrolu, obracíme a podléváme, aby se nepřipálily. Měkké maso vyjmeme, přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě, promícháme, zředíme, přilijeme trochu vína nebo zakysané smetany a povaříme. Podáváme s houskovými knedlíky, rýží nebos vařenými brambory. - Foto je ilustrativní