Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Na maso položíme proužky salámu, čtvrtky natvrdo uvařených vajec, kyselé okurky, proužky špeku a cibule. Maso zabalíme a omotáme nití. Obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme ze všech stran na pánvi. V tlakovém hrnci zpěníme pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Zalijeme vodou a rozšleháme. Přidáme lžíci plnotučné hořčice a trošku pepře. Až se začne omáčka vařit, dáme do ní masox. Zkontrolujeme hustotu, podle potřeby přidáme hladkou mouku rozkvedlanou ve vodě. Podle chuti osolíme. Vložíme ptáčky i s výpekem a zakryjeme poklicí. Vaříme asi půl hodiny.