Staňte se našimi fanoušky na:

Speciální Flan z pomeranče Valencia Chefgonin stylu

Autor receptu: chefgonin (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Pro kojence
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do rendlíku vložte pomerančovou šťávu a pomalu ji vařte, dokud se nevyvaří na polovinu objemu (0,3 l nebo tak), pak přidáme smetanu a pomerančovou kůru, zlehka vařte po dobu alespoň 5 minut. Po uplynutí této doby odstavte a nechte vychladnout, mezitím uděláme karamel z hnědého cukru. Do malého rendlíku, přidejte hnědý cukr s malou sklenkou alkoholu (dle libosti) a dáme na oheň, cukr zkaramelizuje a odstavíme, aby se nepřepálil, přelijeme do pohárků. Necháme karamel ztuhnout. Potom v misce rozšleháme žloutky, vejce, cukr a zakysanou smetanu. Pak důkladně promícháme, vložíme do pudinkových forem a dáme do vodní lázně. Troubu rozpálíme na 180 ° C, po dobu 30 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

andrea.s.kadlecova|6. května 2013
stopro vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!