Staňte se našimi fanoušky na:

Špecle s jablky - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme s vejci, mlékem, špetkou soli a muškátu, uhněteme vláčné těsto. Přidáváme do něj vodu tak dlouho, až těsto skoro neodpadává od vařečky, pak necháme chvíli stát. Cibuli nakrájíme na kousky, jablka rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, z těsta nastrouháme špecle a hodíme je do vody, necháme několik minut táhnout, dokud nevyplavou na povrch. Pak je vyndáme a necháme okapat na sítu. Rozpustíme máslo a špecle v něm ohřejeme. Do zapékací mísy rozdělíme střídavě špecle, nakrájenou cibuli, jablka a 2/3 strouhaného sýra. Smetanu smícháme s vývarem a zahustíme jíškou. Nakonec směsí přelijeme špecle a zapékáme asi 15 minut na 200°C. Hotové posypeme zbytkem sýra.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!