Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, zcela vykostíme včetně chrupavek a spolu se slaninou nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do pekáče nebo kastrolu, necháme v troubě částečně osmahnout, přidáme žemli nakrájenou na kostičky a společně za občasného promíchání necháme opražit do světle nazlátlé barvy. Z prosáté mouky, trochu soli, vajec, koření a mléka smícháme řidší hladké těstíčko. Do těstíčka zamícháme opražený bůček se slaninou a žemlí a vzniklou hmotu necháme přikrytou chvíli odpočinout. Z odpočinuté hmoty těsta tvarujeme kulaté knedlíky, vkládáme do vařící mírně osolené vody a vaříme 10 - 12 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou nebo špejlí a udržujeme je v teplé páře. Na sádle osmažíme do světlé, nazlátlé barvy drobně nakrájenou cibuli. Při podávání knedlíky rozkrojíme na poloviny a omastíme sádlem s osmaženou cibulí.