Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Chleba a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. kostičky slaniny krátce rozpustíme na pánvi, poté přidáme máslo (lžíci). Cibuli na másle opečeme dozlatova. Směs smícháme s chlebem,petrželkou a lžící pažitky. Vejce rozšleháme s mlékem, opepříme, osolíme a směs jimi přelijeme.Poté posypeme moukou a uhněteme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Těsto na knedlíky znovu krátce prohněteme a navlhčenýma rukama z něj vytvarujeme 12 kulatých knedlíků. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme přibližně deset minut. Mezitím ohřejeme vývar a uvařené knedlíky do vývaru vložíme, na talířích ještě dozdobíme pažitkou