Vynikající těsto na pizzu
60
70
178
Z cukru, droždí a části vlažného mléka připravíme kvásek. Do misky dáme mouku, vyhloubíme do ní důlek a do něj vložíme kvásek, sůl, zbylé mléko, olej a žloutek - vše zpracujeme v hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na tenkou placku a tu potřeme olejem. Špenátové listy spaříme, necháme okapat a poklademe na těsto. Přidáme nasekanou petrželku, nakrájenou papriku a nasekanou cibulku. Česnek nakrájíme na plátky a dáme na pizzu. Podle chuti osolíme,opepříme a posypeme provensálským kořením. Nakonec pizzu poklademe kolečky mozzarely, přendáme ji na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 190°C - pečeme přibližně 25 minut.