Rizoto s houbami podle sonizny
45
3
3
1.Troubu předehřejte na 180 °C. Cibuli a česnek nasekejte najemno a obojí krátce osmahněte na olivovém oleji. Přidejte špenát, nechte ho zavadnout a míchejte, dokud se neodpaří veškerá voda. Počkejte, až špenát zchladne, a pak jej smíchejte se smetanovým sýrem, lučinou, polovinou parmazánu, nasekanou petrželkou a koprem, strouhankou, nakonec osolte a opepřete podle chuti. 2.Čtvrtinu rajčatové omáčky dejte na dno zapékací mísy o rozměrech 20 × 30 cm. Lasagne mírně povařte, jednotlivé listy položte na pracovní plochu, na každý plát dejte kousek náplně, zarolujte ho a položte do mísy, spojem na dno. Navrch dejte zbylou rajčatovou omáčku, posypte zbylým parmazánem a pečte 25–30 minut.